• Page
  Page
 • Alegra&Balerina
  Alegra&Balerina
 • Elise
  Elise
 • Buena&Evita
  Buena&Evita
 • Strand
  Strand
 • Page
  Page
 • Alegra&Balerina
  Alegra&Balerina
 • Elise
  Elise
 • Buena&Evita
  Buena&Evita
 • Strand
  Strand
 • Vakanties op maat !Paardrijden op de Mangalarga Marchador


   Welkom op de website van 
  Haras d´Aquitaine Mangalarga
     

  Unieke paardrijdvakantie in Zuid Frankrijk!
  In een kleine groep van 2 tot 4 ruiters het mooie Les Landes ontdekken.
   
  In de landelijke Franse kuststreek Aquitaine ligt het departement les Landes, met haar heuvelige boerenlandschap, uitgestrekte loof- en pijnboombossen en lange witte zandstranden. Op deze plek hebben wij als familie ons geluk gevonden met het opzetten van een kleinschalige paardenfokkerij. Wij bieden daarnaast aan kleine groepen de mogelijkheid voor een ontspannende paardrijvakantie in familiale sfeer. Vanuit onze fokkerij vetrekken we voor afwisselende en relaxte ritten over geurige bospaden, door wuivende maïsvelden en langs de bloemrijke oevers van de rivier Adour. Wij zijn heel flexibel en kunnen de tochten aan uw wensen aanpassen.
   
  De paarden
   
  De paarden zijn van het Braziliaanse ras Mangalarga Marchador. Deze paarden kenmerken zich door hun comfortabele gangen en een zeer aangenaam karakter. De Mangalarga heeft een speciale gang, de Marcha. Deze gang lijkt op een snelle draf, met het verschil dat je lekker kunt blijven doorzitten zonder in het zadel te stuiteren. Mangalarga’s zijn relatief kleine (ongeveer 1.50-1.60) elegante paarden die uitblinken in kracht en uithoudingsvermogen. Onze paarden zijn stuk voor stuk goed voorwaarts en tegelijk heel betrouwbaar.
   

   

   
  De arrangementen
   
  Wij bieden twee arrangementen; een kort arrangement van drie dagen en een weekarrangement. Per dag rijden we ongeveer 2 tot 3 uur. De tochten zijn niet geschikt voor onervaren ruiters, het benodigde niveau van rijden is gemiddeld tot vergevorderd.
  Beide arrangementen zijn inclusief alle dagen ontbijt en lunch (diner is niet inbegrepen) en inclusief de transfers naar het vliegveld Biarritz (30 min), of het treinstation in Dax (15 min).
   
  Het is ook mogelijk om tegen reductie van de prijs voor een partner of een vriend te boeken zonder paardrijden in het arrangement. Les Landes is een heel aantrekkelijk gebied voor liefhebbers van paardrijden, maar heeft daarnaast als absolute hoogtepunten haar beroemde surfstranden en uitmuntende golfbanen (waaronder de onderscheiden baan in Seignosse). Verder is de landelijke omgeving bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten of culturele uitstapjes.
   
  Huurt of heeft u zelf een auto dan kunt u dagtochten maken naar Spanje (San Sebastiaan) of de Pyreneeën, De mondaine badplaats Biarritz en het Baskische Bayonne liggen beiden op afstand van ongeveer een halfuurtje rijden met de auto. In het nabij gelegen Dax kunt u zich laten verwennen in de THERMEN.
   
  Kort arrangement
   
  • 3 dagen paardrijden, 4 overnachtingen,
  • 4 dagen ontbijt, 3 dagen lunch inbegrepen
  • Transfer van en naar het vliegveld/ treinstation inbegrepen
  • Prijs : 625 euro per persoon (prijs excl. paardrijden 525 euro p.p.)
   
  Weekarrangement
   
  • 5 dagen paardrijden, 7 overnachtingen,
  • 7 dagen ontbijt, 6 dagen lunch inbegrepen
  • Transfer van en naar het vliegveld/ treinstation inbegrepen
  • Prijs :  840 euro per persoon (prijs excl. paardrijden 725 euro p.p.)
   


  Periodes
   
  De beste periodes voor paardrijvakanties in Les Landes zijn het voorjaar en het najaar. In deze periode kent de streek een zeer aangenaam klimaat met veel zon en prettige temperaturen (minimaal 15 tot maximaal 25 graden overdag). Deze seizoenen is het landschap ook op zijn mooist; in het voorjaar prachtig groen met vele veldbloemen en jonge maïs, in het najaar kleuren de heuvels goudgeel in de warme herfstzon. Deze maanden is de Atlantische Oceaan na een doorgaans hete zomer nog lekker warm. 
   
  In het voorjaar bent u welkom vanaf 15 maart tot 4 juli. In het najaar kunt u bij ons boeken vanaf 25 augustus tot 20 november. U kunt bij ons in deze periodes op aanvraag boeken en zit niet vast aan vooraf vastgestelde dagen.
   
  Reis
   
  U kunt op verschillende manieren naar ons toekomen:
   
  Trein, reistijd ongeveer 8 uur:
  • vanaf Amsterdam of Rotterdam met Thalys en TGV naar Dax, kosten ong. v.a. 140 euro voor een retour.
   
  Vliegtuig, reistijd ongeveer 2 uur:
  • Easyjet vliegt van Amsterdam naar Bordeaux voor prijzen v.a 75 euro (retour)
  • Ryan air vliegt van Brussel ( Charleroi) naar Pau v.a. 96 euro ( retour)
  • KLM /Air France van Amsterdam naar Bordeaux ( transfer niet  inbegrepen) v.a.125 euro (retour)
   
  Auto, reistijd ongeveer 10 uur:
  • Het is ook mogelijk om (eventueel op doorreis naar Spanje) met eigen auto te komen ,afstand tot Utrecht 1200 KM.
   
  Verzekering
   
  Wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten omdat u voor eigen risico de paarden berijdt.
   
   
  Heeft u vragen , speciale wensen of wilt u boeken?
  Mail   : maxdevroet@orange.fr
  Bel:    0033-55-8777318
   
  Het Braziliaanse gangenpaard.
  Na altijd in Nederland te hebben gewoond zijn wij, de familie de Vroet, in juni 2006 neergestreken in het Zuidwesten van Frankrijk.Op dat moment waren we al in het bezit van onze 5 Mangalarga merries, waarvan er 3 bij ons geboren zijn.
  Eén van de reden waarom we naar het mooie Les Landes vertrokken zijn is dat we meer ruimte voor onze paarden wilden hebben en in eigen beheer wilden gaan fokken met de Mangalarga Marchador.
  In het begin van 2008 is onze goedgekeurde hengst Page gekomen,een veelvuldig winnaar in Brazilie van lange afstandtochten.
  Max en France heeft de beschikking over ongeveer 11 hectare weide waar de paarden het hele jaar verblijven; dit is mogelijk vanwege het zachte klimaat van onze streek, de Aquitaine.
  We kunnen door de vele mogelijkheden om buiten te rijden hier optimaal profiteren van de eigenschappen van de Mangalarga Marchador.

  Kijkt u gerust even verder op de website Max en France; hier vindt u meer informatie over de Mangalarga Marchador, onze hengst en merrie's en onze verkoop paarden.